De tijd dat de bruidegom een bijrol vervulde en alle ogen gericht waren op de bruid is voorbij. Toegegeven, vanwege de uitstraling is de meeste aandacht nog steeds voor de bruid (en terecht!), maar de kleding van de ‘gom’ wordt ook nauwkeurig bekeken. Niet in het minst door de bruid die graag straalt naast een stijlvolle bruidegom. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het voor veel mannen niet meevalt om het trouwpak van haar dromen te vinden. Maar wij komen je te hulp met een paar praktische adviezen voor trouwkostuums.

Geheim of niet?

Als je zeker wilt weten dat jouw pak mooi aansluit bij de stijl van haar jurk, neem je aanstaande dan mee en kies samen jouw trouwkleding uit. Heb je liever dat jouw kostuum net zo geheim is als haar jurk, neem dan iemand mee die de bruidsjurk heeft gezien (en een geheim kan bewaren J). Of vraag een stukje stof van de jurk zodat we met name de kleur van het overhemd laten matchen. Neem altijd enkele familieleden of vrienden mee bij het kiezen van je trouwpak. Dat is niet alleen gezellig, het zorgt ervoor dat je een betere keuze maakt. Overigens: vrijwel alle bruiden geven hun aanstaande voldoende kleur- en stijladvies mee als ze er zelf niet bij zijn.

Keuzes, keuzes…

Wat ook helpt bij het vinden van een mooi trouwkostuum: denk vooraf na over een aantal keuzes. Om te beginnen: wil je het kostuum later blijven dragen, bijvoorbeeld op je werk? Of is het echt een kostuum voor die ene grote dag? Daarnaast is het praktisch als je al hebt bedacht welke kleur jouw voorkeur heeft. Blauw en grijs in alle variaties - van licht tot donker en uitbundig tot sober - vraag jezelf af wat jou goed staat. Misschien ga je wel voor chique zwart..? Overigens moet je niet vreemd opkijken als je tijdens het passen toch ‘valt’ voor een andere kleur, gewoon omdat het beter aansluit bij je persoonlijkheid. Kijk voor je gaat passen ook even naar accessoires zoals dassen en vesten.

Geen haastwerk svp

Het vinden van een trouwpak is wat ingewikkelder dan een doorsnee pak. Trek er daarom gerust een aantal uren voor uit en vraag in de winkel of je meerdere kleuren en modellen mag passen. In een speciaalzaak werken mensen die verstand van (trouw)zaken hebben en graag alle mogelijkheden presenteren. Zeker ook als het gaat om de accessoires. Juist die geven je kostuum immers een finishing touch. Manchetknopen, pochet, das, vest en zelfs sokken: een touwkostuum is pas helemaal af als alle details kloppen.

Hootsen Kleding in Kootwijkerbroek is dé speciaalzaak voor de bruidegom met smaak. In onze zeer uitgebreide collectie vind je alle stijlen, óók het kostuum dat past bij jouw persoonlijkheid. Belangrijk: onze medewerkers zijn gespecialiseerd in trouwkleding voor de man. Ervaren coupeuses zorgen ervoor dat ieder trouwpak voelt als een maatkostuum dat comfortabel draagt en prachtig oogt.

Pin It on Pinterest