Als u voor het eerst of opnieuw een (kerkelijk) ambt gaat vervullen, bijvoorbeeld ouderling, diaken of kerkrentmeester, zult u de bij de functie behorende ambtskleding willen kopen. Gezien de waardigheid van een ambt is het verstandig om u goed te oriënteren welk ambtskostuum u aanschaft. Hootsen deelt graag vier adviezen met u.

  • Eenheid in stijl: wie voor het eerst een ambt gaat vervullen, doet er goed aan om te kijken wat gebruikelijk is in de raad of het college waarvan u deel gaat uitmaken. Eén van de functies van ambtskleding is namelijk het vertolken van de eenheid. Het is goed als uw kostuum aansluit bij uw mede-ambtsdragers. Met een mooi woord noemen we dit ‘decorum’, de uiterlijke waardigheid. Worden er tweedelige of driedelige kostuums gedragen en welke kleur is gewenst voor de stropdas?
  • Goede pasvorm: de meeste ambten zijn zichtbare functies, u wordt gezien door de leden van uw kerkelijke gemeente. Het is dan een prettige gedachte als uw kostuum niet alleen passend is bij het betreffende ambt, maar óók goed aansluit bij uw figuur. Dit laatste is eenvoudig te realiseren door uw kostuum bij aankoop te laten vermaken door een deskundige coupeuse. Het resultaat: een pak dat plezierig zit en prettig draagt. Voor ambtsdragers die tijdens de eredienst collecteren is dit extra belangrijk, omdat het kostuum dan ook bij het lopen draagcomfort biedt.
  • Duurzame kwaliteit: ambtskleding is meestal niet voor alledaags gebruik maar wordt alleen gedragen als u het betreffende ambt vervuld. Tegelijkertijd geldt voor de meeste ambten dat ze – bij leven en welzijn – voor langere tijd zijn. Kwaliteit en duurzaamheid van de stof is dus belangrijk. U wilt er immers verzorgd uitzien, toch? Kies daarom liever voor een kostuum van een hoogwaardige stof, een kwaliteit die bovendien niet snel kreukt en ook in de loop der jaren mooi blijft.
  • Aandacht voor detail: alles wat hierboven is geschreven geldt niet alleen voor het kostuum, maar ook voor het overhemd dat u er bij draagt. Ook daarvoor geldt: een goede maat, kreukvrije stof en mooie kwaliteit dragen bij aan de waardigheid van uw kleding.

Hootsen kleding heeft een zeer uitgebreide collectie ambtskleding. Belangrijk is dat onze medewerkers de bijzondere waarde van deze kleding kennen en herkennen. Ze kunnen u een goed en persoonlijk advies geven. Bovendien: omdat Hootsen eigen coupeuses heeft, zorgen we ervoor dat dat het op maat voor u vermaakt wordt.

Pin It on Pinterest